Рослини для покращення настрою: топ 5 прекрасних помічників

Кімнатні рослини – це більше, ніж просто гарне доповнення  інтер’єру вашої оселі. Встановлено, що деякі домашні рослини позитивно впливають на ваше психічне здоров’я та настрій. Нижче наведено кілька найкращих кімнатних рослин, які покращують настрій і психічне здоров’я:

Сансев’єрія трисмугова (Драцена трифасційна) – за нею легко доглядати, і завдяки їй можна покращити якість повітря у вашій оселі. Вона також виділяє кисень вночі, що покращує сон і підвищує настрій

 

 

Лаванда – це квітуча рослина, відома своїм солодким квітковим ароматом. Ефірна олія, що видобувається з квітів лаванди, має заспокійливу дію на розум і тіло. Дослідження показали, що вдихання аромату лаванди може зменшити відчуття тривоги, сприяти розслабленню та покращити якість сну. Також було виявлено, що він позитивно впливає на людей з депресією та посттравматичним стресовим розладом (ПТСР).

Алое вера – це сукулентна рослина, яку століттями використовували завдяки її лікувальним властивостям. Гель всередині рослини має протизапальні та антибактеріальні властивості й часто використовується для заспокоєння і загоєння дрібних порізів та опіків. Дослідження показали, що присутність рослини в будинку може зменшити відчуття тривоги та стресу. Окрім заспокійливих властивостей, алое вера також є невибагливою кімнатною рослиною, за якою легко доглядати.

Плющ звичайний  – це витка ліана, яка є популярною кімнатною рослиною завдяки своїй красі та здатності очищати повітря. Дослідження показали, що плющ може допомогти видалити з повітря такі токсини, як бензол, формальдегід і трихлоретилен, що робить його чудовою рослиною для людей з алергією або респіраторними захворюваннями.

 

Хлорофітум  – це прості у догляді кімнатні рослини, листя яких схожі на павучі лапки.  Вони також відомі своєю здатністю покращувати концентрацію уваги та продуктивність, що робить їх чудовими рослинами для домашнього офісу.

 

 

На сам кінець, кімнатні рослини не тільки красиві на вигляд, але й можуть покращити ваш настрій та психічне здоров’я. Подумайте про те, щоб додати деякі з цих рослин у свій будинок та створити позитивну і заспокійливу атмосферу. Щоб обрати рослину, якщо ви тільки починаєте, прочитайте статтю “Кімнатні рослини для початківців“.

Підписка на новини блогу

Схожі статті

Кімнатні рослини для початківців: що обрати?

Для людей які тільки починають свій шлях любителя рослин може бути важко визначитися з вибором. У цій статті я поділюся

Наука про прокрастинацію та як її подолати

Прокрастинація – поширене явище, з яким більшість із нас стикається у повсякденному житті. Ми часто відкладаємо важливі завдання, а потім